Reprezentativke BiH u karateu Ema i Ena Selman pretučene u svom stanu

Aktuelno
Reprezentativke BiH u karateu Ema i Ena Selman pretučene u svom stanu
.

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, sestre Ema i Ena Selman (18) pretučene su u svom stanu u Ključu, a ovaj nemili događaj potresao je Krajinu, ali i cijelu BiH.

Djevojke koje su našoj državi donijele brojne medalje s međunarodnih takmičenja bili su žrtve nasilja, a Ema je sve pojasnila na svom Facebooku profilu na kojem je priložila i nimalo ugodne fotografije povreda koje je zadobila.

"Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti", poručila je Ema.

Karatistkinja je potom dodala kako joj je "dosta nasilja nad ženama".

"Nemojte misliti da će žene šutjeti. Nećemo. Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača", napisala je.

Inače, Ema je prošle godine učestvovala na Evropskom prvenstvu za juniore u Danskoj gdje je osvojila sedmo mjesto, a također je bila proglašena i za najbolju juniorsku sportistkinju Unsko-sanskog kantona.

Izvor:Klix

Ne propustite