JUTROS NA RTS-u OBJAVLJENE DOBRE I LOŠE VIJESTI, DOKTOR SRĐA JANKOVIĆ UPUTIO UPOZORENJE: Ovo moraju znati svi građani Srbije

Region
JUTROS NA RTS-u OBJAVLJENE DOBRE I LOŠE VIJESTI, DOKTOR SRĐA JANKOVIĆ UPUTIO UPOZORENJE: Ovo moraju znati svi građani Srbije
.

Imunolog Srđa Janković rekao je da epidemija koronavirusa u Srbiji jenjava, ali upozorava da još nije završena.

Srđa Janković je, govoreći u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da virusa još uvijek cirkuliše, a dokle god je tako, postoji, kaže, potencijal da se epidemija ponovo ubrza.

Prema njegovim riječima, odgovornost, solidarnost i svest o prevenciji su važniji od kazene politike.

- Nadam se da neće biti potrebno uvođenje kazni - rekao je imunolog Univerzitetke klinike u Tiršovoj.

2209349-loznica-maske-za-prodavce-na-pijaci-ls

foto: T. Ilić

Ističe da još nije gotovo sa koronom iako je "udarna faza" prošla.

- Veliko iskušenje je bilo posle ukidanja vanrednog stanja. Nije uvek lako pomiriti se sa tim da nije gotovo. I dalje moramo da se borimo protiv epidemije - istakao je Janković.

Naglasio je da niko ne bi volio da bude neprijatnih iznenađenja ističući da je opasno da počnemo da se ponašamo kao da koronavirusa više nema.

Janković je dodao da će precizna pravila biti donijeta, a preporuke, kaže, uvijek imaju istu suštinu – lična zaštita prilikom bliskih kontakata.

Kada je riječ o bazenima i kupaliština, rekao je da smatra da će biti moguće uživati u "ljetnim radostima" i fizičkim aktivnostima uz odgovarajuću distancu.

Izvor: Blic.rs

Ne propustite