SDA smatra apsurdnim tvrdnje Tužilaštva KS o obustavi istrage protiv Konakovića

Objavljeno:12.05.2020 - 18:06
A A A Times Arial

Kantonalni odbor SDA Sarajevo smatra apsurdnom tvrdnje Tužilaštva KS da je obustavljena istraga protiv Elmedina Konakovića, budući da "nije bilo dovoljno dokaza da je osumnjičeni imao svijest o protivpravnosti djela", saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA.

"Elmedin Konaković je u vrijeme i prije izvršenja protivpravnog djela bio predsjedavajući Skupštine KS, te je kao nosilac te funkcije morao poznavati Zakon o pečatu Kantona Sarajevo. To je, na koncu, potvrdio i sam Konaković kada je izjavio da je vrlo dobro poznavao Zakon o pečatu i da je znao šta radi, uostalom zastupnici SDA su u više navrata javno upozoravali da Konaković krši zakon", saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Dalje navode da "činjenica da Tužilaštvo KS brani Konakovića tvrdnjom da ne da nije prekršio zakon, već da 'nije imao svijesti o tome i da nije poznavao zakon', ukazuje samo na sumnju da se ovdje radi o direktnom političkom utjecaju i izbjegavanju Tužilaštva da primijeni zakon".

"Indikativno je i da odluka o obustavljanju postupka protiv Konakovića dolazi samo nekoliko dana nakon što je visoki funkcioner Konakovićeve stranke i bivši ministar Admir Katica imenovan na poziciju u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću", saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Novi.ba/Klix

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA