U RS-u nova 53 slučaja zaraze virusom korona

Aktuelno
U RS-u nova 53 slučaja zaraze virusom korona
,

U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 627 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, 26 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Doboja, po tri osobe su iz Laktaša i Dervente, po dvije osobe su iz Čelinca, Oštre Luke i Gradiške i po jedna osoba je iz Novog Grada, Srpca, Kneževa, Prnjavora i Teslića.

Riječ je o 20 osoba muškog i 33 ženskog pola. Devetanest žena je srednje životne dobi, četiri mlađe, a deset žena je starije životne dobi. Pet osoba muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i devet muškaraca je starije životne dobi.

Ukupno 13 osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definisanim procedurama. Ukupno 23 osobe nisu navele epidemiološku vezu s pozitivnim slučajem, dok je kod ostalih lica liječ o kontaktu sa pozitivnim licem.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 820 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 34 osobe, a oporavilo se 381 osoba.

 

Ne propustite