U bolnici u Istočnom Sarajevu umrla žena za koju je naknadno utvrđen Covid 19

Aktuelno
U bolnici u Istočnom Sarajevu umrla žena za koju je naknadno utvrđen Covid 19
.

Žena srednje životne dobi sa Pala, za koju je naknadno utvrđeno da je bila pozitivna na virus korona, preminula je u bolnici u Istočnom Sarajevu i to je 19 žrtva koronavirusa u Republici Srpskoj.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da je žena preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo RS da je bila pozitivna na virus korona.

U bolnicu je primljena u petak, 17. aprila, u večernjim satima, nakon što je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

Po podacima iz bolnice, pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mere intenzivnog liječenja.

U subotu, 18. aprila, pacijentkinja je dobila povišenu temperaturu, tako da joj je uzet bris za testiranje na virus korona.

-I pored preduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula 19. aprila – naveli su iz bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu za medije u RS.

Dodali su i da su preduzete sve zaštitne mjere, te da je urađena dezinfekcija prostorija, a medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentkinjom je upućeno u kućnu izolaciju i prema preporukama epidemiološke službe će se vršiti testiranja.

Ne propustite