Radojičić: Od ponedjeljka moguće ublažavanje mjera

Aktuelno
Radojičić: Od ponedjeljka moguće ublažavanje mjera
,

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kazao je danas da se ublažavanje restriktivnih mjera u vremenu pandemije korona virusa, može očekivati od sljedećeg ponedjeljka.

On je kazao da će se to desiti pod uvjetom da se nastave aktuelni trendovi u mjerama koje su dosad dale dobre rezultate.

''Ono što jeste upozoravajuće jeste da je značajan broj lica na respiratorima i s teškom kliničkom slikom. Ono što jeste posebno za zbrinjavanje jeste da veći broj oboljelih lica ne zna ili neće da kaže način na koji su oboljeli. Sve je manje prijava lica koja su navodno bila s oboljelima. Prošli smo jedan praznični period, ali pred nam su još dva'', ispričao je gradonačelnik Radojičić.

''Do 27. aprila na snazi su sve mjere u nepromjenjenom obliku. Cijenimo da ćemo od 27. ako se nastavi ovakvi trendovi, moći liberalizirati pojedine djelatnosti'', dodao je on uz napomenu da će detalji biti objavljeni naknadno.

Na pres-konferenciji je naglašena potreba pravilnog nošenja zaštitnih maski uz napomenu da važno da se maskama prekriju i usta i nos s obzirom na kapljično prenošenje virusa.

Ne propustite