Dr Kon: Virus se gasi, ublažavanje mjera sigurno poslije Vaskrsa

Aktuelno
Dr Kon: Virus se gasi, ublažavanje mjera sigurno poslije Vaskrsa
,

Ublažavanje mjera će svakako biti poslije Uskrsa, ali profesor (Branimir) Nestorović je optimista, ima takav pogled, ali mi se nismo oko toga sporazumjeli, izjavio je dr Predrag Kon, komentarišući izjavu svog kolege ljekara dr Nestorovića da su virus korona "već pobijedili" i da je "sljedeći vikend posljednji kada ćemo imati policijski čas".

„Profesor Nestorović je optimista i ima takav pogled. Mi se nismo oko toga sporazumeli, ali moram da kažem da je prerano da se to sada kaže i da ne možemo tako nešto da tvrdimo“,  istakao je dr Kon.

Prvomajski praznici, dodaje, vrijeme su kada smo navikli na druženja a to je prilika kada sve može da se pokvari.

„Ne kažem da će i tada biti policijski čas, ali moramo da imamo strpljenja. Ublažavanja mjera poslije uskršnjih praznika sasvim sigurno će biti. Velika je potreba da se svi vrate na radno mjesto i to je jasno svima. Mislim da smo mi struka kočničari i preuzimamo na sebe da smo mi ti koji zaustavljaju život, ali to zaustavljanje neće dugo trajati“, rekao je dr Kon.

Ovaj virus se, ponovio je, gasi u većem dijelu Srbije i to jeste činjenica.

„Ali moramo da budemo strpljivi. Mi odlično stojimo, sad je situacija da to kažemo. Nećemo imati zašto da se stidimo“, kazao je dr Kon.

Ne propustite