U Hrvatskoj od korone preminulo još troje, novooboljelih 18

Region
U Hrvatskoj od korone preminulo još troje, novooboljelih 18
.

Tri nova smrtna slučaja usljed infekcije virusom korona zabilježena su u Hrvatskoj, kao i 18 novooboljelih, saopštio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je rekao da su preminuli pedesetpetogodišnji radnik makarskog "Vodovoda", žena od 96 godina iz Doma za stare u Splitu, a da je treća žrtva iz Zagreba, te da su sve troje bili hronični bolesnici.

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite naveo da je hospitalizovano 331 lice, a da je 27 na respiratoru, prenose hrvatski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović poručio je da će do 4. maja biti produžene mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina.

On je istakao i da se na granici napušta model organizovanih konvoja već će vozači kamiona dobiti obavještenje na granici da smiju voziti samo auto-putevima i zaustavljati se samo na tačno određenim mjestima.

Božinović je istakao da su brojke sada bolje, da se situacija poboljšava, ali da postoji opterećenje jer možda ima nekih za koje se ne zna da su bolesni već su kliconoše.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ocijenio je povoljnim nove podatke, ali je istakao da opasnost nije prošla, pa će se ublažavanju mjera pristupati vrlo oprezno./

Ne propustite