U Srbiji 3380 zaraženih osoba, 27 pacijenata djeca

Region
U Srbiji 3380 zaraženih osoba, 27 pacijenata djeca
.

U Srbiji je koronavirusom dosad zaraženo ukupno 3380 osoba, a preminula su 74 pacijenta, priopćio je u subotu srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar, navodeći da su u protekla 24 sata umrla tri pacijenta.

U istom vremenskom razdoblju, uz povećan broj testiranih, registrirano je 275 novih slučajeva zaraze.

Na snazi je 60-satna karantena i apsolutna zabrana kretanja koja će počela u petak u 17 sati i trajat će do ponedjeljka u 5 sati ujutro.

Ministar Lončar je rekao da je za 24 sata testirano 2159 osoba, što je dosad ukupno 16.339 testiranih od početka epidemije 6. ožujka.

U covid bolnicama i privremenom bolničkom smještaju je ukupno 2436 pacijenata, dok je na respiratorima 145 oboljelih s teškom kliničkom slikom.

Koronavirusom je u Srbiji zaraženo i dvadeset sedmero djece, rekao je ministar Lončar i potvrdio da su "sva djeca dobrog općeg stanja, na promatranju i njihovo stanje se izravno prati".

Ministar Lončar je na video konferenciji za medije rekao da je u Srbiji koronavirusom dosad zaražen ukupno 441 djelatnik u zdravstvenom sustavu, u domovima za starije zaraženo je 13 zaposlenih, a dva korisnika jednog umirovljeničkog doma u Smederevu su preminula od covida-19.

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji službeno je potvrđen 6. ožujka, a izvanredno stanje je zbog porasta broja zaraženih uvedeno devet dana kasnije, 15. ožujka, uz niz mjera koje su postupno pojačavane. Posljednja u nizu je opća zabrana kretanja od petka u 17 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutro, prenosi Hina.

Ne propustite