Doktoru Stevanoviću prekinut angažman u Općoj bolnici: Uvijek ću kritikovati vlastodršce koji misle da su gospodari života i smrti

Aktuelno
Doktoru Stevanoviću prekinut angažman u Općoj bolnici: Uvijek ću kritikovati vlastodršce koji misle da su gospodari života i smrti
.

Uglednom sarajevskom ljekaru, dr Draganu Stevanoviću, koji je većinu radnog vijeka proveo u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i koji se prošli mjesec odazvao na poziv i odlučio pomoći kolegama ove bolnice u borbi protiv koronavirusa, otkazan je angažman.

Povod takvoj odluci su javne kritike koje je Stevanović upućivao na račun zdravstvenog sistema.

Stevanović se, podsjećamo, uz ljekare Nakaša i Lera, odazvao i ponudio privremeni angažman u Općoj bolnici kako bi pomogao u borbi protiv pošasti virusa, međutim, kako je naglasio, nije se mogao oglušiti na trenutnu situaciju u zdravstvenom sistemu, koji, kako govori, nije u dovoljnoj mjeri odgovorio na trenutnu krizu i situaciju.

- Razumijem direktora Kravića i ne zamjeram mu. Odgovaran je mentorima i strankama i naravno da se kritika odmah nekako reflektuje. Prihvatio sam to i razumijem, kazao je za Oslobođenje doktor Stevanović, dodavši kako prema svojoj bivšoj radnoj ustanovi nema nikakav otklon.

Poručio je da će izvršnu vlast, kao delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, uvijek podsjećati da njene obaveze.

- Uvijek ću upućivati kritike kada je riječ o vlastodršcima, oni misle da su gospodari života i smrti, kazao je Stevanović.

Ne propustite