VELIKA TUGA U HRVATSKOJ: Preminuo fudbaler

Aktuelno
VELIKA TUGA U HRVATSKOJ: Preminuo fudbaler
.

- Lijepo spavaj, dječače.. Odmori, tamo gdje ne boli. Budi korak ispred opasnosti

Kako prenosi "Večernji list", Valentino Družinec je u srijedu preminuo poslije velike borbe u bolnici u kojoj se liječio od akutne limfocitne leukemije.

Ovaj mladi fudbaler iz Mirkovaca je bio godinu i po dana na liječenju... Iako je krajem februara Družinec drugi put bio na transplataciji koštane srži, njegovo srce je prestalo da kuca..

Njegova prijateljica Elma koja se sa njim liječila na istom odjeljenju, je podijelila na svom fejsbuk nalogu emotivan oproštaj od svog prijatelja.

"Lijepo spavaj, dječače.. Odmori, tamo gde ne boli. Budi korak ispred opasnosti, čuvaj (me). Pretvori oblake u nama poznate oblike... Sijaj jače kada pogledam prema gore. Napravi da slučajno krene naša pjesma kad mi do pjesme nije. Teže je bez tebe, ti si bio onaj kojem se srce uvijek smijje... Hvala ti što si bio najbolji brat na svijetu. Hvala ti na suncokretu. Hvala ti na vožnji. Hvala ti na brizi. Hvala ti na škakljanju. Hvala ti na... Lepo spavaj, odmori, sad više ne boli. Falićeš mi, nemaš pojma koliko. 'Zar ti je baš sad, dragi Bože, anđela ponestalo?'"

Ne propustite