PITAMO VAS

ANKETA: Treba li starije i djecu pustiti iz "kućnog pritvora"?

Objavljeno:02.04.2020 - 17:14
A A A Times Arial

Grupa organizacija za zaštitu prava i dobrobiti djece u Bosni i Hercegovini, koju čine Save the Children, World Vision International u BiH, Hope and Homes for Children u BiH i Mreža NVO Snažniji glas za djecu, apeluje za izmjenu Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite broj: 12-40-6-148-34/20, kojom se naređuje potpuna zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije Bosne i Hercegovine.

"Svjesni ozbiljnosti i kompleksnosti situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, ne dovodimo u pitanje potrebu uvođenja i provođenja vrlo striktnih mjera prevencije i suzbijanja njenog širenja, već iste apsolutno podržavamo, te ihi kao građani i profesionalci promovišemo i u našim programima, dosljedno i odgovorno provodimo, navode u saopćenju. 

Svjesni ozbiljnosti situacije uzrokovane pandemijom i važnosti odgovornog ponašanja u zajedničkom djelovanju ka njenom suzbijanju, ni po kojem osnovu ne traže potpuno ukidanje predmetne zabrane. 

Na osnovu obrazloženih zabrinutosti, apelujeu na njeno ublažavanje i omogćavanje osobama do 18 godina da pod nadzorom roditelja i u kontrolisanom uslovima redovno borave na svježem zraku.

PITAMO VAS: 

Treba li starije i djecu pustiti iz "kućnog pritvora"?

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA