"KOŽA MU JE SIVA... NADAM SE" Legendarni golman je već BIO NA IVICI odlaska s ovog svijeta i - pobijedio!

Aktuelno
"KOŽA MU JE SIVA... NADAM SE" Legendarni golman je već BIO NA IVICI odlaska s ovog svijeta i - pobijedio!
,

Legendarni turski golman se ovih dana nalazi u bolnici nakon što mu se stanje naglo pogoršalo nakon što je imao prve simptome u novonastaloj situaciji koja je pogodila cijelu planetu.

Rustu Rečber je jedna od onih legendi koja je poznata svim generacijama, a ipak o njemu ne znamo toliko stvari. Jedna od najvećih neispričanih priča je saobraćajna nesreća koju je doživio 13. maja 1993. godine u Antaliji. U tom momentu je Rustu nastupao za Antaliju i smiješio mu se prelazak u Istanbul i selidba u redove Bešiktaša. Sve je bilo dogovoreno i ostao je samo da se potpišu papiri, a onda se desila ta, umalo kobna, nesreća s tadašnjim saigračem Leventom Boatom. Automobil koji je vozio Rustu se zakucao u ogradu mosta, Boat je bio na mjestu mrtav, dok je Rustu morao da bude 10 dana na intezivnoj njezi.

3lkk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtwpjn01eqv8vm2m1otnlnjexzjrmote4mgu3njrjmdeyotbiota2mgquanbnkzmczqlkaieabq

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Po nekim izvještajima turskih medija iz toga perioda imao je ogromne povrede na licu, rane na koljenima i grudima koje su isprva djelovale nemoguće za liječnje jer je grudni koš bio otvoren, a kukovi su bili potpuno van mjesta. Na sreću, Rustu se oporavio i to veoma, veoma brzo!

Nakon toga je došao ljetnji prijelazni rok i uslijedili su razgovori s Bešiktašom. Sve je propalo jer je istanbulski gigant smatrao da se Rustu neće nikada potpuno oporaviti jer mu je moral bio potpuno slomljen, dok je i dalje imao i fizičkih posljedica udesa.

To je samo probudilo inat ovog golmana, koji je bio prvi golman Antalije u sezoni 1993/1994. godine, ali nakon samo tri mjeseca on potpisuje ugovor s istanbulskim velikanom. Ovog puta je 26. novembra Fenerbahče bio siguran da je on pravi čovjek za njih. Čitavu sezonu je proveo u Antaliji odigrao 33 meča te sezone i zavrijedio poziv u reprezentaciju.

Da igra sudbine bude još teža 14 godina kasnije je u saobraćajnoj nesreći poginuo rođak ovog golmana. Ovaj rođak je imao isto ime i prezime (!) kao prvi golman Turske Rustu Rečber, a cilj mu je bio da ponovi njegov uspjeh i da postane čuvar mreže reprezentacije!

zqpk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjrn01eqv8vyja2njm4mtjhndk1yzvkngvjyzvlmda2yje4m2jkytgucg5nkzmczqjcaieabq

FOTO: INSTAGRAM/ISILRECBER / SCREENSHOT

Danas, 27 godina kasnije, Rustu se bori s novim protivnikom, a turski mediji ne prestaju da pišu o njegovoj supruzi Isil koja ga je zarazila zbog posjete kozmetičkom salonu koji drži.

Nalazi se Rustu pod stalnim nadzorom lekara, a njegova supruga je otkrila kako se osjeća:

- Posljednja 72 sata su bila veoma teška i nadam se da će od sada biti bolje. Želim da se zahvalim svima koji su uz nas. Ovo je bitka ljudskog bića protiv stvari koje tijelo ne poznaje - rekla je Isil, a prenosi "Fanatik".

Govorila je i simptomima koje ranije nikada nije doživio, pa ni vidio!

- Važno je da se što ranije otkrije, ovaj virus ne ostaje u grlu ili nosu, brzo se kreće i gnijezdi se u plućima. Tu se brzo množi i započinje upala pluća. Prvih 72 sata su vrlo kritični, Ruštu je danima imao groznicu. Čudni simptomi koje ranije nije doživio, osjetio ili vidio. Patio je od jake slabosti, umora, gubitka apetita. Кoža mu je postala siva - otkrila je Isil.

Ne propustite