SVAKO JUTRO POPIJEM OVAJ ELIKSIR OD SAMO 2 SASTOJKA: Kad čujete zašto i vi ćete URADITI ISTO

Zdrav život
SVAKO JUTRO POPIJEM OVAJ ELIKSIR OD SAMO 2 SASTOJKA: Kad čujete zašto i vi ćete URADITI ISTO
.

Isprobaj 'ginger shot' - bombu za imunitet i najjednostavniji domaći eliksir ikad

Ponekad je jednostavno teško ustati se rano ujutro iz kreveta. Zapravo, započinjanje dana s poletom i naletom energije za mnoge od nas su nestvaran scenarij, stoga sam odlučila podijeliti trik zbog kojeg je 'ustajanje na lijevu nogu' u potpunosti nestalo iz moje svakodnevice.

Taj trik zove se 'ginger shot' i radi se o najjednostavnijem domaćem eliksiru ikada. 

Osim toga, situacija je takva kakva je i vrijeme je još uvijek dosta promjenjivo, stoga je dobar imunitet od velike važnosti, a 'ginger shot' je bomba za imunitet.

31984-big

Nekoliko je verzija ovog popularnog napitka, a ja već neko vrijeme radim onu najjednostavniju koja ima samo dva sastojka: korijen đumbira i limun - idealne namirnice za početak dana.

Đumbir ima brojne prednosti, od toga da poboljšava probavu, smanjuje mučnine i nadutost do toga da djeluje protuupalno, regulira šećer u krvi te smanjuje razinu kolesterola i bol u mišićima. 

S druge strane, i limunov sok ima svoje koristi. Izvrstan je za imunološki sustav zbog visokog sadržaja vitamina C, a također ima alkalna svojstva, pa je odličan način uravnoteženja pH vrijednosti. Limunov sok sadrži i antioksidanse koji pomažu u čišćenju jetre i probavnog sustava, stoga pomažu tijelo osloboditi od toksina te potiču gubitak kilograma. 

imgp8775

Uz to, nekoliko istraživanja pokazala su da ova moćna detox kombinabcija također uklanja i tajanstvene probleme s kožom, pročišćava i pruža uvijek potrebne i važne antioksidanse.

Ono najbolje kod 'ginger shota' je što možeš unaprijed napraviti veću količinu i čuvati je do tjedan dana u hladnjaku. Samo jedan 'shot' ujutro i tvoje tijelo će se istog trenutka razbuditi. 

Kod 'ginger shota' je važno uzeti u obzir svoj ukus. Želiš li sljedeću staklenku malo više začiniti ili zasladiti i ovisno o tome, možeš dodati još neke sastojke poput mrkve, jabuke ili pak kajenskog papra i kurkume. 

imgp8814

Sastojci:
2 limuna
cca 5-6 cm korijena đumbira

Priprema:

1. Korijen đumbira oguli i nasjeckaj na sitne komadiće. 
2. Limune ocijedi. Sve sastojke ubaci u blender.
3. Blendaj dok ne dobiješ čisti sok. premi u staklenku i svako jutro natoči malu količinu u čašicu za žestoko piće.

Izvor: Žena.hr

 

Ne propustite