DEA NAKON STRAŠNE NESREĆE OTKRILA NEPOZNATE DETALJE, PRVI PUT JE SJELA ZA AUTOMOBIL Evo kako njena ruka izgleda danas (FOTO)

Objavljeno:31.03.2020 - 21:26
A A A Times Arial

Voditeljka Dea Đurđević ističe da su čak i ljekari iznenađeni njenim napretkom, ali da je snagom uma uspjela da ostvari nevjerovatan pomak i da sada može da pomjera dva prsta na povrijeđenoj ruci.

screenshot-10
Dea Đurđević oduševila je sve oko sebe kada je podijelila video u kome pokazuje koliko se njena upornost isplatila. Voditeljka je uspjela ono što su čak i ljekari smatrali da je nemoguće, da poslije godinu dana pomjeri prste na ruci koja joj je u saobraćajnoj nezgodi bila otkinuta.

- Nevjerovatan je to osjećaj i ne znam da ga opišem. Mi smo prvo mislili da je to uslovni refleks presađenih nerava, onda smo sačekali i ispostavilo se u početku da jeste, ali da sada mogu da pomjeram prste iz glave. U pitanju su srednji i domali prst, tako da sam se maksimalno koncetrisala i uspjelo je, sve je iz glave - kroz osmijeh kaže Dea i dodaje da taj trenutak nije bio ni malo lak.

- Strašno boli, ali je tolika radost što ta dva prsta mogu sad mnogo više da pomjerim, da sam zaboravila na svu bol. Kad sam pomjerila srednji i domali prst, nekom inercijom krenuli su i mali prst i kažiprst, što me je potpuno ohrabrilo. Strašno je bolno, ali se vježba. Nisam ni obratila pažnju na bol koliko sam se radovala

screenshot-11
Dea ističe da je uporna u vježbama od trenutka kada je izašla iz bolnice i da je ostavila i doktore u čudu svojim napretkom.

- Doktori su mi rekli da se ovo očekuje, ali tek naredne godine. Oni su tako i predviđali jer sam prošle godine u maju presadila nerve, zato su svi bili više nego iznenađeni. Ali stvarno su mi mnogo pomogli iz fizio tima gdje redovno idem na terapije, svaka im čast. Toliko sam i sama ušla u cijelu tematiku da ću postati ekspert, stalno se šalimo na tu temu, da sad mogu i drugima koji su na terapiji da pomažem - kaže hrabra i uvek nasmijana Dea, koja je novim vijestima o napretku potpuno razniježila njene najbliže.

screenshot-12

- Obično se čujemo nakon terapije i ja kažem sve je super i šta ima novo. Međutim, kad se ovo dogodilo, nikome nisam rekla, samo sam im pokazala snimak i svi su se neizmjerno radovali. Sad me tjeraju ‘ajde malo mrdni prste pred nama, jer je prosto svima nevjerovatno. Recimo, prošle godine u ovo vrijeme sam ležala polumrtva i stvarno je iznenađenje kad vidimo svi koliko sam napredovala.

screenshot-13
Novi.ba/Blic

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA