PRIPREMITE SE ZA HAOS, METEOROLOZI OBJAVILI NOVO UPOZORENJE: Temperatura naglo pada, EVO KADA STIŽE SNIJEG!

Region
PRIPREMITE SE ZA HAOS, METEOROLOZI OBJAVILI NOVO UPOZORENJE: Temperatura naglo pada, EVO KADA STIŽE SNIJEG!
.

Najniža temperatura biće od nula do osam stepeni, najviša od 10 na severozapadu do 18 na istoku i jugoistoku Srbije

U Srbiji se sutra očekuje pad temperature i postepeno naoblačenje sa severozapada, ponegde je moguća kratkotrajna kiša, a na visokim planinama slab snijeg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U većini mjesta zadržaće se suvo vrijeme, na istoku i jugoistoku će veći dio dana biti pretežno sunčano.

Duvaće umjeren i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od nula do osam stepeni, najviša od 10 na severozapadu do 18 na istoku i jugoistoku Srbije.

U Srbiji će u utorak biti pretežno oblačno i još hladnije vreme s umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Padavine, u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg, biće slabe i lokalnog karaktera u prvom delu dana, dok se poslije podne, a naročito uveče i tokom noći, očekuje njihovo intenziviranje u centralnim i južnim krajevima, uz prelazak kiše u snijeg. Jedino se na sjeveru Vojvodine očekuje razvedravanje.

snijeg

U utorak uveče, tokom noći i u srijedu u istočnim, centralnim i južnim krajevima očekuje se vlažan snijeg i stvaranje ili povećanje visine snježnog pokrivača, ponegde i za više od 15 centimetara za 12 sati, naročito u brdsko-planinskom području.

Vrijeme u Beogradu

U Beogradu će sutra biti uglavnom suvo vrijeme, uz postepeno naoblačenje praćeno padom temperature i pojačanim severozapadnim vjetrom. Najniža temperatura biće oko šest stepeni, najviša oko 12.

U srijedu i četvrtak ujutru očekuje se slab mraz. U toku dana će na severozapadu zemlje pretežno sunčano vreme. U ostalim krajevima u srijedu će biti oblačno sa susnježicom i snijegom, dok se u četvrtak očekuje prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

Od petka do ponedjeljka će biti promjenljivo i toplije vrijeme, sa češćom pojavom kiše u južnoj polovini zemlje.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 30. mart: Meteorološke prilike će biti relativno nepovoljne za hronično obolele osobe, a oprez se savjetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, malakaslost i glavobolja.

Novi.ba/Srbijadanas

Ne propustite