SJEĆATE LI SE NAJPOPULARNIJE MLADE JUGOSLAVENSKE TENISERKE KOJA JE IZBODENA NA MEČU: Evo kako danas izgleda, ima 45 godina!

Aktuelno
SJEĆATE LI SE NAJPOPULARNIJE MLADE JUGOSLAVENSKE TENISERKE KOJA JE IZBODENA NA MEČU: Evo kako danas izgleda, ima 45 godina!
.

Iako već dugi niz godina više ne igra profesionalni tenis mako ko i od mlađih generacija ne zna za teniserku Moniku Seleš.

Monika Seleš je bila najslavnija teniserka bivše Jugoslavije, naravno bila je broj jedan, a Monika je bila prva sa ovih prostora koja je to uspjela.
 
Sa samo 16 godina osvojila je Roland Garros i ostala zapamćena kao najmlađa tenisačica u historiji kojoj je to pošlo za rukom.

Međutim ono po čemu se posebno pamti Monika Seleš je nesretni događaj koji je šokirao cijeli svijet kada je Nijemac Gunther Parche tijekom meča istrčao na teren i zabio joj nož u leđa.
 
Odmah je prevezena u bolnicu, a iako je fizički brzo zacijelila, ostale su joj teške psihičke posljedice. Profesionalnom tenisu se nije vratila naredne dvije godine. Njen napadač nikad nije završio u zatvoru jer je proglašen mentalno nestabilnim.

tenis1

Posljednji meč je odigrala 2005., nakon čega se, zbog ozljede stopala povukla iz tenisa. Danas joj je 45 godina, a u braku je s 35 godina starijim biznismenom Tomom Golisanom, čije je bogatstvo procijenjeno na 3,4 milijarde dolara. U vezi su od 2009. godine, a trenutno žive na Floridi.

Novi.ba/Korisnisavjeti

Ne propustite