Slovenija ima čak 258 radnih tijela

Region
Slovenija ima čak 258 radnih tijela
Iako Bosna i Hercegovina ima najglomazniju administraciju u cijeloj regiji, a vjerovatno i u Evropi, ispred nas ipak postoji neko ko ima veći broj radnih tijela u kojima su se ''uhljebili'' članovi raznih partija.

Iako Bosna i Hercegovina ima najglomazniju administraciju u cijeloj regiji, a vjerovatno i u Evropi, ispred nas ipak postoji neko po broju radnih tijela u kojima su se ''uhljebili'' članovi raznih partija.

Slovenačka vlada ima čak 258 radnih tijela koji se bave različitim segmentima društva.

Od savjeta preko vijeća do međuresorskih grupa, podatak je sa službenog portala slovenačke e-uprave, javlja ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Međuresorska grupa za provođenje lingvističke politike, koordinacijska grupa za pripremu nacionalnih akcionih planova, komisije za strane investicije i za socijalni dijalog, ali i delegacija za praćenje češko-slovenačkog sporazuma o vojnim grobljima, samo su neka od vladinih tijela koja postoje u Sloveniji.

Slovenački list dodaje da bi vlada Mire Cerara trebala ukinuti sva tijela koja se nisu sastala minimalno tri mjeseca da bi se budžet Dežele (op. a. slovenačka riječ za državu) usmjerio u korisne svrhe.

Ne propustite