Krizni stožer HNK: Nove zapovijedi za građane

Objavljeno:23.03.2020 - 13:17
A A A Times Arial

Foto: N1

Krizni stožer HNK danas je saopćio da uvodi dvije nove mjere zabrane povodom borbe protiv širenja epidemije korona virusa.

"Stožer je izdao dvije nove zapovijedi i tri dopune postojećih:

Nova zapovijed je svim zdravstvenim ustanovama na području HNK da objave teleofnske brojeve koji će biti 24 sata dostupna. Rukovodstvu bolnice Konjic zapovijed da osiguraju uvjete liječenja lakše i srednje oboljelih bolesnika i treća naredba za Taxi vozila da mogu prevoziti samo jednu osobu, iza vozača, uz poštovanje epidemioloških mjera", rečeno je. 

"Zapovijed zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 osim onkološkim pacijentima, te pravnim licima se naređuje ograničavanje radnog vremena do 17 sati", rečeno je u obraćanju Kriznog stožera HNK.

Ljekar Jurica Arapović je pozvao građane na pridržavanje mjera zabrane.

"U SKB Mostar do sada je testirano 139 bolesnika suspektnih, 17 je do sada pozitivno. Jučer je testirano deset sa jednim pozitivnim testom.

U ime SKB Mostar, Stožera i Klinike poziv da budemo odgovorni. Poduzete su mjere, pdridržavajmo ih se, budimo odgovorni. Oni koji se nisu stavili u izolaciju samim tim ugrožavaju zdravlje sebe  i drugih oko sebe. Stavljanjem u izolaciju štitimo druge i one koji su pogođeni bolestima kojima dodir sa Covid - 19 može oduzeti život", kazao je ljekar Jurica Arapović sa SKB Mostar.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia