OTVORENE SAMO ZA PROMET ROBE

Granična policija BiH: Granice su praktično zatvorene!

Objavljeno:21.03.2020 - 21:40
A A A Times Arial

Granična policija BiH s obzirom na pandemiju koronavirusa i njegove posljedice, obavijestila je javnost o trenutnom stanju na državnoj granici.

Prema Odluci Vijeća ministara, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH, posebno s područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa. U skladu s mjerama Ministarstva civilnih poslova, državljanima BiH koji dolaze iz inozemstva, prilikom prelaska državne granice, sanitarni inspektori izdaju Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Republika Srbija i Crna Gora uvele su potpunu blokadu prijelaza za putnički promet. Također, prilikom izlaska iz BiH, prema raspoloživim saznanjima, Republika Srbija ne dopušta ni svojim državljanima ulazak u Republiku Srbiju.

Granični prijelaz za robni promet prema Crnoj Gori otvoren je na MGP Klobuk, dok su za robni promet prema Srbiji otvoreni MGP Vardište, MGP Karakaj i MGP Rača.

Granica s Republikom Hrvatskom otvorena je samo za tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima MGP Šamac, MGP Gradiška i MGP Bijača.

- Situacija se mijenja iz sata u sat te ovim putem molimo javnost da prati isključivo relevantne informacije nadležnih tijela kako bi bili pravovaljano informirani - saopćeno je iz Granične policije BiH.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia