ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA

SLIJEDE JOŠ STROŽIJE MJERE Ministar Čampara predložio uvođenje policijskog sata u FBiH

Objavljeno:21.03.2020 - 16:51
A A A Times Arial

Federalnom štabu civilne zaštite upućena je preporuka za uvođenje policijskog sata na teritoriji Federaciji Bosne i Hercegovine.

Preporuka za uvođenje zabrane kretanja poslana je na adrese Jelke Milićević, ministrice i zamjenice premijera FBiH, i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite.

- Poštovani, na zahtjev premijera Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Fadila Novalića, nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20 (navečer) do 5 sati (ujutro). Zabrana kretanja bi stupila na snagu večeras, 21. 3. 2020. godine (u 20 sati) i trajala bi do daljnjeg - navodi se u prijedlogu federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA