Dr. Izetbegović: KCUS nije dobio nikakav upit od direktora bihaćke bolnice

Objavljeno:20.03.2020 - 13:48
A A A Times Arial

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović kaže da KCUS nije dobio bilo kakav pisani, a ni zvanični upit od direktora Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću dr. Hajrudina Havića za prebacivanje oboljelog od koronavirusa.

Direktorica Izetbegović poručuje da "ovo nije vrijeme kada se bilo ko treba baviti politikantstvom".

- Bilo bi dobro ukoliko bi Havić radio svoj posao, ali i objasnio građanima kako nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog i to u trenutku dok javno govori o tome kako bolnica kojom rukovodi ima respiratore, anesteziologe, infektologe i interniste - kaže Izetbegović, navodeći kako je samo noć prije rekao da je KB "Dr. Irfan Ljubijankić" spremna i da imaju sve što je potrebno.

Podsjeća da je odluka kriznog štaba da sve bolnice moraju pripremiti izolatorije.

- Izuzetak nije ni bolnica u Bihaću. Dakle, svako treba raditi svoj posao - kazala je Izetbegović.

Također naglašava da KCUS svaki dan ima više od 200 onkoloških pacijenata na terapiji, 135 na dijalizi i da pruži skoro 10.000 drugih usluga i intervencija.

-Svi, pa i Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić", moraju učiniti napor, prihvatiti ozbiljnost situacije i raditi svoj posao. Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru - poručila je prof. dr. Izetbegović.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia