ALBANAC SE POTPUNO EMOCIONALNO RASPAO ZBOG SRBINA Svi smo plakali, samo je Miha bio jak!

Aktuelno
ALBANAC SE POTPUNO EMOCIONALNO RASPAO ZBOG SRBINA Svi smo plakali, samo je Miha bio jak!
.

Bivši kapiten Bolonje Blerim Džemaili govorio je o odonsu sa Sinišom Mihajlovićem. Albanac koji igra za švicarsku reprezentaciju je napustio Bolonju i prešao u redove kineskog Šenžena.

- Dugo sam pričao s Mihajlovićem, istakao da je moj izbor Kina, a odgovorio mi je da radim ono što osjećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost - rekao je Džemaili Italijanima, prenosi Espreso.

Svaku normalnu ekipu bi ovakva vijest uništila, smatra Džemaili.

-Ta naša borba je od početka bila nadrealna, ono što se svima nama desilo bi pogodilo svaku normalnu ekipu. Ali ne i Bolonju, a posebno ne koju vodi Mihajlović. Pet mjeseci smo se ponašali i igrali prema njegovom ukusu.

mihajlovic

Na pitanje da li je mislio da će Siniša odustati i povući se iz trenerskog posla odgovorio:

- Iskreno, uvijek smo imali Sinišu "iznad svih nas", njegovi savjeti, prigovori, pa čak i vrištanje su ostali u glavama svih nas. Ljudi iz stručnog štaba nikada nisu htjeli da ga zamijene, uvijek su bili njegov glas i djelovali kao megafon. Ipak, raditi bez Siniše je problem, govorimo o fantastičnokm treneru i osobi. Nije se slučajno Bolonja okrenula zbog njega.

Djeluje da su igrači igrali za Sinišu, ali se Džemaili plaši da to kaže jer bi, kako kaže, Miha došao po njega u Hong Kong zbog toga.

- Ako odgovorim sa 'da'. onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvijek govorio da moramo igrati za društvo, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posijao ranije, jer je ova Bolonja uvijek znala šta treba i kako to treba da radi.

sinisa

Jedan detalj Džemaili će zauvek pamtiti. 

- Kada smo ga vidjeli u hotelu dva sata prije utakmice u Veroni (na otvaranju sezone Serije A prim. aut). Priznajem da su to bili izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša.

Bolest nije uticala na Mihin temperament.

- Nakon remija kod kuće protiv Parme, rekao nam je sve. Izgubili smo u Sasuolu, srećom da je bila pauza, inače svašta bi nam uradio. Uvijek nam je govorio da Bolonja mora da bude hrabra, intezivna, agresivna i da se ne boji bilo koga - zaključio je Džemaili.

Ne propustite