Željko Joksimović: "U Jovani sam našao sve što sam u životu tražio"

Zanimljivosti
Željko Joksimović: "U Jovani sam našao sve što sam u životu tražio"
Jovana je žena za sva vremena. Moj prijatelj, ljubav, podrška. Sve što sam u životu tražio, u njoj sam našao.

Jedan od najcjenjenijih i napopularnijih muzičarau regiji Željko Joksimović  izdao je novi studijski album, čime je razveselio svoje obožavatelje koji su u rekordnom roku pokupovali njegov novi muzički materijal. 

Koja vam je pjesma s novog albuma posebna  i zašto?

Ne mogu izdvojiti neku pjesmu kao posebno dragu. Svaka ima svoju energiju. Oko nekoliko sam se i ozbiljno mučio tijekom miksanja. Bile su sjajne kao demo, ali onda bi mi se ta posebnost gubila tijekom rada. Da ne pričam o tekstovima koje ne pišem i koji nekad budu veliki problem u radu. Za mene je najposebnija činjenica da je svaka od njih mogla biti A1, i da smo dugo birali koja će to biti.

Ko su vam još saradnici?

Jako sam vjeran suradnicima s kojima sam imao uspjeha i prijašnjih godina. Prije svega mislim na svog dugogodišnjeg prijatelja Dejana Ivanovića koji radi kao psiholog u Baselu, a i ovaj je put potpisao dvije pjesme, potom Zvonko Pantović Čipi, Marina Tucaković, Leontina Vukomanović, Ljilja Jorgovanović, Emina Jahović, koja je za jednu pjesmu napisala tekst. Na albumu se nalazi i pjesma Lazara Cvetkovskog ‘Nisam te zbog lepote voleo”, jako talentiranog momka iz Makedonije, koji mi je tu pjesmu poslao na dan kad se rodio Kosta. Kad sam je čuo,  poželio sam da se nađe na novom albumu. Stvarno mi je veliki privilegij što imam jako kvalitetne saradnike.

Novi ste album posvetili supruzi Jovani?

Sve što radim posvećujem onima koje volim i svojoj publici. Prije svega supruzi Jovani i djeci.

Koliko vas zanima tenis? Igrate li ga?

Iz naše zemlje dolazi najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, kao i cijela generacija mladih tenisača koji su doista impresivni sportaši. Rado ih pratim i navijam za njih. Na žalost, ne igram tenis. Zbog obveza ne stignem se baviti sportom, ali nadam se da ću uskoro naći vremena i za rekreaciju.

Što kažete na to što je Novak Đoković ponovno osvojio Wimbledon?

Novak je nevjerojatna osoba koja ostavlja trag u povijesti modernog tenisa. Gledao sam finale Wimbledona i doista sam bio jako ponosan na njega, na njegovu impresivnu snagu, smirenost u ključnim trenucima. Treba biti uzor mnogim generacijama. Poznajem ga i mogu reći da je osoba na koju se treba ugledati.

Gdje ćete još nastupati ovo ljeto?

Nastupat ću dosta u Hrvatskoj i malo u Crnoj Gori. Jako se veselim ljetnim koncertma i nevjerojatnoj energiji koju daju gradovi uz more.

Hoćete li imati vremena za odmor s porodicom? Gdje ćete otići?

Nedavno smo bili u Grčkoj, a ostatak odmora provest ćemo u Hrvatskoj. U Hrvatskoj se doista osjećamo kao kod kuće, jako ugodno i opušteno. To nam je važno jer je s nama i naš sin Kosta.

S obzirom na vaš dinamičan život koji uključuje putovanja, koncerte, boravak u studiju, koliko vam ostaje vremena za obitelj? Što mislite, kakav ste otac 19-godišnjoj kćeri Mini i jednoipolgodišnjem sinu Kosti?

Doista se trudim biti dobar otac, suprug, sin, brat jer mi je obitelj na prvom mjestu. Da ne znam što radim i da sam pod ne znam kakvim opterećenjem i stresom, kad uđem u kuću i vidim njihove osmijehe –  sve zaboravim. Zagrljaji Jovane, Mine i Koste dovoljni su da unesu mir u moj život i da mi daju snagu i energiju za sljedeće dane.

Je li Mina nasljedila vaš talent za glazbu? Što je zanima?

Mina je jako mlada, ali jako zrela, vrijedna djevojka, i jako sam ponosan na nju. Studentica je Glazbene akademije i često je u mom studiju. Snima obrade, radi ono šta voli, i kad je gledam tako zadovoljnu i ispunjenu, za mene nema veće sreće. Ponosan sam na njezin pogled na svijet, kako se nosi s činjenicom da je moja kćer, i da je zbog toga često zanimljiva medijima. Zna da u meni ima svu podršku ovog svijeta – oca, prijatelja, ali i glazbenog mentora.

Kako najradije provodite vrijeme s Kostom? Čime vas oduševljava?

Kosta je veselo dijete koje je unijelo neizmjernu količinu sreće u naše živote. Sad je u fazi kada sve ispituje, istražuje, i u svakoj je situaciji zanimljiv i smiješan kao i sve bebe.

A iznova supruga Jovana?

Jovana je žena za sva vremena. Moj prijatelj, ljubav, podrška. Sve što sam u životu tražio, u njoj sam našao.

Biste li voljeli imati još djece?

Voljeli bismo imati veliku porodicu, ali time se ne opterećujemo previše. Uživamo i volimo se.

Nedavno je završen spektakl ‘X Factor Adria’, jeste li zadovoljni svojim angažmanom? Je li se moglo nešto bolje odraditi i biste li opet sudjelovali u ‘X Factoru Adria’?

Stekao sam jako pozitivno iskustvo iz ove sezone. Uloga suca u ‘X-factoru’ bila je prilično zahtjevna i tražila je posvećenost, ali naposljetku smo sve dobro završili. Ispunjava me rad s mladim ljudima i dobro se osjećam, posebno u trenucima kada na scenu izađe netko kod koga se odmah vidi da je talentiran. Trenutačno ne mogu odgovoriti hoću li ponovno sudjelovati u ‘X Factoru Adria’ jer to sve ovisi o mom slobodnom vremenu kojeg nemam dovoljno.

Tijekom ‘X Factora Asria’ prozivali su vas da ste bili najstroži član žirija i da ste ponekad pretjerivali s komentarima natjecateljima. Kako sada gledate na to?

Jesam li bio najstroži ili ne, to bi trebali reći natjecatelji jer sam samo davao dobronamjerne savjete, baš kakve sam i ja svojedobno dobivao. Dakle, bez ijedne loše misli. Tko je želio, shvatio je moju iskrenost. Ne mislim da uvijek treba sve reći. Ponekad neke stvari treba prešutjeti, i to je odlika zrelosti. Ali baš zato kad nešto kažem, znam da sam to napravio s namjerom da nekom pomognem.

Kakvi su vam planovi za jesen?

Promovirat ću novi album pa planiram puno koncerata u regiji. Zato ću ovo ljeto napuniti baterije, malo raditi, ali i uživati s obitelji.

Jedan ste od najuspješnijih pjevača u regiji, imate zavidan broj obožavateljica, skladan obiteljski život. Jeste li mislili da će vam se sve tako posložiti sa 43. godine? Priželjkujete  li još nešto za intimno potpunu sreću?

Bio bih neskroman kada bih rekao da mi nešto nedostaje. Zdravi smo, ispunjeni i volimo se. Ne znam jesam li mislio, ali naravno da sam priželjkivao sretan i ispunjen život. To ovisi o nama i našoj unutarnjoj harmoniji, o onome što želimo, kako mislimo i što radimo. Samo hladan čovjek je pametan, to sam nekada davno čuo i trudim se postići tu smirenost. Na njezinim se krilima osjećam pozitivno i lijepo i onda sam dobar i sebi i drugima.

 

 

Izvor: story.hr

Ne propustite