ASIM SARAJLIĆ SE OGLASIO NAKON AFERE KOJA JE UZDRMALA JAVNOST: Izvinjavam se svima koje sam ugrozio, možda vise neću biti ni delegat

Tema sedmice
ASIM SARAJLIĆ SE OGLASIO NAKON AFERE KOJA JE UZDRMALA JAVNOST: Izvinjavam se svima koje sam ugrozio, možda vise neću biti ni delegat
.

Glavni akter afere koja je zatresla SDA, ali i širu bh. javnost, Asim Sarajlić nakon današnje sjednice Kolegija SDA je kazao da se izvinjava svima koje je ugrozio svojim činjenjem ili ne činjenjem te dodao da život ide dalje. On je poručio da je njegova ostavka u stranci konačna te da možda više neće biti ni delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.


Asim Sarajlić je istakao da nije ostavio prostora ni predsjedništvu ni kolegiju SDA da se raspravlja o ostavci te da je ona konačna.

"Nju sam donio odmah u petak i predsjedniku sam je poslao 1. marta i sada smo na sastanku govorili o svim stvarima koje su se u posljednje vrijeme dešavale. I ja čestitam novoizabranom rukovodstvu u Kantonalnom odboru SDA i nadam se da će na čelu sa generalom Fikretom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima. Ostavljam jak Kantonalni odbor u strukturi stranke SDA s najboljim rezultatima i najviše poslaničkih i vijećničkih kandidata s osam načelnika i gradonačelnikom", naveo je Sarajlić.

sarajlic1

Sarajlić se izvinio svima onima koje je na neki način svojim činom ugrozio i zamolio je za oprost.

"O razlozima zbog čega sam to uradio govorit ću pred Tužilaštvom i Sudom. Ja sam na kolegiju govorio o unutarstranačkim aspektima i izbornom procesu. Izbori su prema mom mišljenju provedeni u skladu sa statutom i izbornim pravilima, a o svemu onome što je bilo prije i poslije stranka će vjerovatno odlučivati kroz istražne komisije", poručio je Sarajlić.

asimm

Naglasio je kako od danas nije više dio rukovodstva, ni predsjednik Kadrovske komisije i Kantonalnog odbora SDA.

"Ja ni o jednom akteru u snimku neću govoriti sve što smo raspravljali na sastanku ostaje unutar stranke SDA nije sve baš za javnost. SDA ostaje najjača stranka u BiH sa svim svojim usponima i padovima i žao mi je što sam na neki način narušio njen ugled. Povlačim se iz svih stranačkim struktura, ali nakon sudskog epiloga vidjet ćemo da li se povlačim iz političkog života. Treba biti strpljiv,m vjerujem u pravdu", zaključio je Sarajlić.
Izvor: klix.ba

 

 

Ne propustite