TRAGEDIJA: Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo

Aktuelno
TRAGEDIJA: Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo
.

U Živnicama je jutros stariji muškarac nakon svađe ubio sina, teško ranio suprugu pa izvršio samoubistvo pucanjem sebi u glavu.

Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrdila je za Radiosarajevo.ba da se tragedija dogodila, te da je jutros u 8:10 sati Policijska stanica Živinice obavještena da je u Ciljugama kod Živinica došlo do pucnjave u porodičnoj kući.

"Pronađena su dva beživotna tijela muške osobe i pištolj. Također tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena u Univerzitetski kliničk centar u Tuzli gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede i ona je zadržana na daljem liječenju", kazala nam je Kapidžić, koja je za naš portal nezvanično potvrdila da se radi o osobi inicijala Z. M.  

Prema nezvaničnim informacijama riječ o Zijadu Mujčinoviću. 

Nezvanično saznajemo i da je ovoj tragediji prethodila svađa između supružnika. Nakon svađe muškarac je potegao pištolj i tom prilikom usmrtio sina i teško ranio suprugu, a nakon toga je izvršio samoubistvo.

Njegova supruga se spasila tako što je skočila s balkona porodične kuće.

"Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku. Uviđajem rukovodi tužilac Tužilaštva TK", dodala je Kapidžić za Radiosarajevo.ba.

Ne propustite