Turistička agencija Kosmopolit Vas vodi u Prag sa posjetom Drezdenu, Karlovim Varima i Beču!

Aktuelno
Turistička agencija Kosmopolit Vas vodi u Prag sa posjetom Drezdenu, Karlovim Varima i Beču!
-

Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stjecišta kulturne elite.U njemu su živjeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela.Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek!

2

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – PRAG
Polazak iz Sarajeva u 16:00 sati ispred Zemaljskog muzeja; polazak iz Zenice u 17.30 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 19.15 sati sa Gazprom pumpe; polazak iz Banja Luke u 21.00 sati sa stare autobuske stanice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

7

2. dan PRAG
Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. vijeka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada.Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativno vožnja brodom po Vltavi gdje ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane.  Noćenje.

99

3.dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora,… U poslijepodnevnim satima povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Noćenje.

qhnnolhny6zxasq3

4. dan PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

s3onwfrzfcoiysmv

5. dan PRAG – BEČ
Doručak.Napuštanje hotela oko 10:00h i polazak prema Beču. Po dolasku u Beč, panoramski razgled u pratnji vodiča: Ring, Opera, Rathaus, Parlament, te šetnja preko Heldenplatza, Hofburga, Kohlmarkta, Grabena, do Katedrale. Kraće slobodno vrijeme u centru grada. Posjet Hundertwasser zgradi, te nakon toga polazak prema BiH oko 19:00h.

6. dan BANJA LUKA – SARAJEVO 
Dolazak na odredište u jutarnjima satima.

11111

Organizovano putovanje u Češku platite po jedinstvenoj cijeni od samo 294 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

 

Ne propustite