OVO JE PRVI SRBIN ZARAŽEN KORONA VIRUSOM, VIJEST ODIJEKNULA KAO BOMBA: Broj oboljelih samo raste

Region
OVO JE PRVI SRBIN ZARAŽEN KORONA VIRUSOM, VIJEST ODIJEKNULA KAO BOMBA: Broj oboljelih samo raste
.

Nagrabusili: Pored Mladena Trandafirovića (30) iz Kladova, COVID-19 potvrđen i kod njegove koleginice na brodu Sandre Orsanić, takođe državljanke Srbije

Kako javlja Kurir.rs, Mladen Trandafirović (30) i Sandra Orsanić (29) prvi su građani Srbije zaraženi koronavirusom na kruzeru „Dajmond princes“, gdje je juče preminula četvrta osoba od posljedica tog virusa. Ova vijest juče je kao bomba odjeknula u Srbiji, ali i u porodici Trandafirović iz Kladova.

Panika je, srećom, kratko trajala, tj. dok se majka nije čula sa sinom Mladenom, prenosi za Kurir porodični prijatelj Trandafirovića. - Mladen jeste pozitivan na koronavirus, ali nema simptome. Čeka se da prođe period inkubacije u japanskoj bolnici - kaže naš sagovornik, dodajući da se Mladenova majka juče čula s njim i da ju je umirilo to što on nema simptome.

2153203-456456646546-ls

foto: Kurir.rs

Karantin 21 dan

Prema njegovim riječima, ukoliko ih ne bude imao 21 dan, koliko će provesti u karantinu, pustiće ga da se vrati u zemlju. - Njemu je kompanija za koju radi zabranila da daje informacije o svom zdravstvenom stanju. On je potom zabranio svojoj majci da se čuje sa medijima - navodi njihov prijatelj.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je da je iz Ministarstva inostranih poslova Japana stiglo obavještenje da su S. O. (29) i M. T. (30), dvoje od 11 preostalih državljana Srbije koji rade na kruzeru, pozitivni na koronavirus.

novi-korona-virus

- MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni.

Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona, koje mogu da pozovu 24 sata, a ukazano im je i to da ukoliko budu smješteni u bolnicu, potrebno je da traže da stupe u kontakt sa ambasadom - objasnio je on.

Izvor: Kurir.rs

Ne propustite