STANJE NA PUTEVIMA: Jaki udari vjetra u zapadnoj Bosni, te na putu Tarčin - Sarajevo

Aktuelno
STANJE NA PUTEVIMA: Jaki udari vjetra u zapadnoj Bosni, te na putu Tarčin - Sarajevo
.

Na jake udare vjetra ovoga jutra upozoravaju se vozači na putnim pravcima Bihać-Velika Kladuša, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Tarčin-Sarajevo, kao i na putevima koji od Livna vode prema Glamoču, Kupresu i Bosanskom Grahovu.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 07:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Potoci) i Sarajevo-Trnovo (Krupac).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od sutra (27.02.) bit će obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na druge granične prijelaze, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite