REGION U ŠOKU, UMRO ĐORĐE: Pjevač iznenada preminuo, ESTRADA U SUZAMA

Objavljeno:24.02.2020 - 12:52
A A A Times Arial

Legendarni makedonski pjevač narodne muzike Đorđe Želčeski danas nas je napustio.

Društvene mreže i poklonici njegove muzike se oprašraju sa svoji idolom. Đorđe je bio beskrajno talentovan čovjek, možda jedini u diskografsko- estradnom svetu sa četiri diplome: muzička škola (radio pjevač i svirač nekoliko instrumenata), srednja medicinska škola (sanitarni tehničar i laborant), viša pedagoška škola (pedagog) i PMF (nastavnik hemije).

2151599-screenshot-15-ff

Rano je shvatio, još kao solista Radio Skoplja, da za narodnjake koje nosi u genima ne treba nikakva škola. Fatalni susret se zbio 1959. na Partizanskim vodama na Zlatiboru.

Po želji maršala Tita održana je smotra folkloraca iz cijele Jugoslavije. Skoplje je kao svoje predstavnike poslalo KUD "Orce Nikolov", u kome je nastupala i Kevser Selimova. Djorđi je bio afirmisani solista Radio Skoplja, tom prilikom je nastupio i kao pjevač i kao konferansije. Na prvi pogled se zaljubio u sedam godina mlađu plavokosu lepoticu krupnih zelenih očiju. Planula je ljubav, počeli su i da pjevaju i snimaju u duetu, pronoseći slavu makedonske pjesme na svim meridijanima.

(Alo.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia