Milano sa posjetom Đenovi, Luganu, jezeru Komo i outletu Serravalle samo uz agenciju Kosmopolit TA!

Aktuelno
Milano sa posjetom Đenovi, Luganu, jezeru Komo i outletu Serravalle samo uz agenciju Kosmopolit TA!
-

Lombardija je najnaseljenija i najbogatija među dvadeset regija Italije i jedna od najrazvijenijih u Evropskoj uniji. Na teritoriji malo prostranijoj od Slovenije živi oko deset miliona stanovnika ili približno jedna šestina italijanskog stanovništva.

3

Vodeća je po obimu i raznovrsnosti privrednih aktivnosti i doprinosu društvenom bruto proizvodu zemlje; Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prijestolnica Italije, a preko dvije petine od 200 najvećih italijanskih preduzeća, korporacija i banaka, ima svoja sjedišta u ovoj regiji.

9

U njenom raznovrsnom reljefu, u kome preovladava ravnica, su plodne doline najvećih italijanskih rijeka Po, Oljo, Ada, Minčo i Tićino, ali i živopisni obronci južnih Alpa i prelijepa lednička jezera Garda, Komo, Leko, Mađore, Vareze, Iseo…

4

Na tlu Lombardije u starom vijeku Etrurci, Gali, Kelti i i Rimljani ostavili su značajne tragove. Od sredine 6. vijeka, gotovo dvjesto godina, bila je jedna od prvih samostalnih država u Evropi. Pod srednjovijekovnim aristokratskim porodicama ratnika i mecena – Viskonti, Sforca i Gonzaga –napravljene su impozantne javne građevine, crkve i spomenici i uljepšani mnogi gradovi.

7

Preduzimljivi trgovci i industrijalci kao Krespi, Pireli, Bokoni, Kampari i Berluskoni stvorili su ovdje u 19. i 20. vijeku moćne poslovne imperije, ugledne i značajne u svjetskim razmjerama, koje su danas– pored ogromne kulturne i umjetničke baštine nastale tokom dva i po milenijuma – ponos svih dvanaest lombardijskih provincija.

2222

 

PRVI MAJ: Organizovano putovanje u Italiju platite po jedinstvenoj cijeni od samo 244 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite