STIGLE LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE, AKO NEMATE OVO U AUTU SLIJEDE DRAKONSKE KAZNE: Policija će vas isključiti iz saobraćaja, MORATE ZNATI

Region
STIGLE LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE, AKO NEMATE OVO U AUTU SLIJEDE DRAKONSKE KAZNE: Policija će vas isključiti iz saobraćaja, MORATE ZNATI
.

Trećinu svih prekršaja čine prekoračenje brzine, alkohol i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Akcija se nastavlja i tokom vikenda, kada se očekuje povratak dece sa zimskog raspusta.

Svi važniji magistralni i regionalni putevi biće pokriveni radarskom kontolom. Prilikom svakog zaustavljanja radiće se alkotest vozača i u toku dana. Proveravaće se oprema u zimskim turističkim centrima, a ko ima ljetne gume biće isključivan iz saobraćaja zbog tehnički neispravnog vozila.

- Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom al*ohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i, mogu da kažem, sve više mobilni telefoni - rekao je Nebojša Arsov, načelnik saobraćajne policije Srbije.

U toku vikenda, naročito u većim gradovima, biće kontrola vožnje pod dejstvom al*ohola i psihoaktivnih supstanci. Mlade vozače upozoravju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

jerkov02-tanjug-1000x0

foto: Tanjug

Ono što je bitno, nevezivanje pojasa na zadnjem sjedištu i vožnja preko dozvoljenog broja sjedišta, posebno će se kažnjavati.

- Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da bolje voze kada su pijani nego kada su trezni - to je velika zabluda. Osim velikih novčanih kazni imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom al*ohola umišljajno krivično djelo - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja.

Za vozače savjet da ako idu po svoju djecu, obavezno isplaniraju putovanje, jer se na naplatnim rampama i graničnm prijelazima očekuje gužva. Potrebno je imati dovoljno benzina i da mobilni telefon bude napunjen ukoliko se čekanje oduži.

Izvor: Alo.rs

Ne propustite