Najslađi izlet: na festival čokolade Vas vodi turistička agencija Bosnaexpres!

Aktuelno
Najslađi izlet: na festival čokolade Vas vodi turistička agencija Bosnaexpres!
-

Plan i program putovanja:

DAN – 17.04.2020.
Polasci u večernjim satima iz pravca Sarajeva, Zenice, Doboja, Tešnja, Tuzle. Noćna vožnja kroz Hrvatsku.

2

DAN – 18.04.2020.
Putovanje u pravcu Slovenije. Dolazak na Bled. U nastavku individualno razgledanje Bledskog jezera ili u pratnji stručnog vodiča. Bled je jedno od omiljenih slovenskih odredišta, prepoznatljivo po ostrvu s crkvom usred jezera. Dvorac na stijeni iznad jezera postoji još od početka 11. vijeka, što ga čini najstarijim slovenskim dvorcem. Tu se nalazi i crkva Marijina Uznesenja,  smještena usred jezera, na jedinom slovenskom otoku. Svakako Vam preporučujemo da probate tradicionalnu bledsku poslasticu – kremšnitu. Dolazak u Radovljicu u podnevnim satima.

3

Radovljica je jedan od najbolje očuvanih gradskih središta u Sloveniji, sa kućama koje potiču iz 15. i 16. vijeka. Ovaj gradić će Vas očarati svojim položajem, sa raznolikom sačuvanom arhitekturom, ali i muzejima i galerijama, kao i drugim atrakcijama. Svaki djelić ovog gradića odiše historijom i priča zanimljive priče iz prošlosti. Radovljica je poznata po dugoj tradiciji proizvodnje čokolade i meda. Ove godine u Radovljici se održava 9. FESTIVAL ČOKOLADE. Imaćete priliku da isprobate preko 150 različitih čokoladnih poslastica u vidu biskvita, voća prekivenog čokoladom, likera pa čak i čokoladnog vina. Svi čokoladni proizvodi se mogu degustirati, a one koji Vam se najviše svide svojim ukusom možete i kupiti te ponijeti kao suvenir. Radovljica je poznata i po dugoj tradiciji izrade MEDENJAKA i LICIDERSKIH SRCA.
Preko 800m biće prekriveno čokoladom, od Vurnikovog trga pa sve do Starog grada. Iako je festival poluotvorenog tipa organizatori su se potrudlili da doživite nesvakidašnju atmosferu uživajući u poslasticama i u pogledu na Karavanke.U 18h polazak u pravcu Bosne i Hercegovine, sa očekivanim vremenom dolaska u poslijeponoćnim satima.

4

 

Organizovano putovanje na Bled platite po jedinstvenoj cijeni od SAMO 64 KM po osobi!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite