NE EKSPONIRA SE U JAVNOSTI I IMA NEOBIČNO IME, EVO KAKO IZGLEDA SESTRA LEPE BRENE KOJA ŽIVI U KANADI: Iznenadit ćete se! (FOTO)

Show
NE EKSPONIRA SE U JAVNOSTI I IMA NEOBIČNO IME, EVO KAKO IZGLEDA SESTRA LEPE BRENE KOJA ŽIVI U KANADI: Iznenadit ćete se! (FOTO)
.

Pjevačica Lepa Brena jedna je od najvećih zvijezda na našim prostorima, međutim, njena porodica iz Brčkog se ne eksponira u javnosti!

Ipak, pjevačica je u više navrata pričala o svom odrastanju, tako da je publika upoznata sa činjenicom da je njena porodica živjela skromno, ali udobno, te da su se otac Abid i majka Ifeta, zaposleni kao medicinski tehničar i krojačica, potrudili da pruže svojoj djeci sve ono što im je bilo potrebno.

Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić, došla je na svijet kao treće dijete, nakon brata Faruka i sestre Fakete.

fakteta

Foto:Facebook

Faketa danas ima dvije kćerke, a ona i njen suprug Zoran već dvije decenije žive u Kanadi, zbog čega se ne viđa sa sestrom onoliko često koliko bi to željela.

Ono što je posebno interesantno je to da, iako su i Faruk i Faketa bili izuzetno nadareni za pjevanje, nijedno od njih dvoje nije pošlo sestrinim stopama i latilo se mikrofona.

faketa1

Foto:Facebook

- Otkako znam za sebe, naša majka je lijepo pjevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da pjeva prije mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dijete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmjeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pjevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proljeća - izjavila je Brena prije nekoliko godina za magazin "Story".

Ne propustite