UDARNA VIJEST U NAŠOJ ZEMLJI, OGLASIO SE DODIK NAKON SASTANKA SRBA: "Za 60 dana ćemo..."

Aktuelno
UDARNA VIJEST U NAŠOJ ZEMLJI, OGLASIO SE DODIK NAKON SASTANKA SRBA: "Za 60 dana ćemo..."
.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništava BiH, rekao je danas na sastanku srpskih predstavnika koji rade u zajedničkim institucijama BiH, da se radi o radno-konsultativnom sastanku, te da je razgovarnao o odlučivanju srpskih predstavnika, te je dogovoreno da neće biti nikakve odluke donesene u institucijama BiH.

" Vodili smo računa da prijedlog, barem po našem mišljenju, uvažava i neke interese samih Bošnjaka. Ukoliko se oni odmaknu od same linije odbijanja, vidjet će da je to prijedlog koji afrimira i zajednički nivo u odlučivanju. Želim da kažem da je od Bošnjaka nama jučer došla jasna poruka vezano za Aneks 2 i njihova priča o tome kako samo Srbi uzimaju nešto sa švedskog stola koji se zove Dejtonski sporazum, a jučer se jasno govorilo da ne žele i da odbijaju da razgovaraju o međuentitetskoj liniji razgraničenja, kako se to zove, koja je bila obavezna da putem zajedničke komisije bude utvrđena, nivelisana i markirana", rekao je Dodik, piše "Avaz.ba". 

dodik

On je naveo kako je "na toj liniji samo tri posto je markirano i ništa više". 

"Mi ćemo ih ponovo pozvati na takvo nešto i nećemo odustati od toga da se provede Dejtonski sporazum. Ali ta farsa i ta izmišljotina i podvala koju Bošnjaci uporno govore, kako samo oni provode Dejtonski sporazum, a u suštini ga ne provode, najbolje se demistificira upravo na ovom pitanju", rekao je Dodik.   

Dodik je nakon toga uputio poziv Bošnjacima na saradnju.

" Niko ne treba sumnjati u odlučnost predstavnika RS da poštuje odluke Narodne skupštine. Ukoliko se ovo sve ne desi prema procedurama, mi ćemo za 60 dana biti u NSRS. Mislim da će tada biti pomalo kasno da nas zovu, ali u svakom slučaju, spremni smo da razgovaramo i bilo kojem pitanju."

Ne propustite