ZORAN MILANOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU, a onda su ugledali KOLINDU: SVA U CRNINI UŠLA uz ovu pjesmu, SAMO SU U NJU GLEDALI (FOTO)

Region
ZORAN MILANOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU, a onda su ugledali KOLINDU: SVA U CRNINI UŠLA uz ovu pjesmu, SAMO SU U NJU GLEDALI (FOTO)
.

Predsjednička inauguracija Zorana Milanovića održava će se na Pantovčaku danas, 18. veljače, počela je u 12 sati, kao prva koja nije održana na Markovom trgu i s najmanje uzvanika do sada. Na nju su pozvane 43 osobe u tri kategorije - dužnosnici po funkcijama, među njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera.

Zahvala onima koji su ovaj posao dužnost obavljali prije mene. Svima koji su dali maksimum od sebe...Izbori nisu metoda za pronalaženje istine. To je metoda za postizanje mirnog kompromisa između brojnih želja različitih ljudi. Većina birača moće izgalasati da ne postoji problem klimatskih promjena, ali to neće promienit istinu da taj problem postoiji. Istina nije pitanje slboodne interoeretacije i pitanje želje naroda.

Ne kanim biti korektivni faktor, nego konstruktivni. Bit ću predan, transparentan, dosljedan. U vanjskoj politici ću se fokusirati na točke kojima se mogu graditi sigurnost i prosperitet..  Dame i gospodo molim vas unparijed za razumijevanje za sve moje buduće greške. One nisu namjerne, neće biti namjerne niti su ikad bile... Nije greška kada se razilazimo u mišljenju i stavovima..

Hrvatska je dovoljno imućna i iskusna da može svima osigurati obrazovanje. Naša budućnost ovisi i o tome kako ćemo se odnositi prema vlastitoj kulturi."
Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana.

Kao hrvatski državni poglavar:

  •     držat ću se Ustava i zakona,
  •     brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske,
  •     bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti,
  •     čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske.

Tako mi Bog pomogao.", izrekao je upravo Zoran Milanović nakon čega je potpisao.

Kolinda je ušla uz pjesmu "Mi smo garda Hrvatska"

86695786-204624864059151-6510224175016181760-n

Kolinda Grabar Kitarović točno u podne pojavila se na crvenom tepihu na Pantovčaku u crnoj haljini s bolerom. Odabrala je crni kaput s bijelim naličjem, a zaogrnula se pašminom s krznenim detaljima. Grabar Kitarović ima i crveni lak za nokte.

(Index.hr)

 

Ne propustite