Đukanović nakon susreta u Briselu: Nije dobro da se vraćamo u greške iz 90-ih

Objavljeno:16.02.2020 - 23:41
A A A Times Arial

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je izuzetno važnim održavanje večerašnjeg sastanka lidera zapadnog Balkana sa čelnicima Evropske unije u Briselu. On je nakon susreta kazao kako je to dokaz posvećenosti nove evropske administracije prema regionu zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj perspektivi. 

- Večeras smo govorili o novom investicionom okviru koji se priprema u Briselu i koji bi bio verificiran na samitu u Zagrebu i vjerujem da je to suštinski važan impuls za proces razvoja našeg regiona. Ovaj sastanak je bio prilika da saopćim ono što je viđenje Crne Gore, u odnosu na trenutno stanje odnosa na relaciji EU zapadni Balkan i na prijedlog novih politika EU prema zapadnom Balkanu - rekao je Đukanović. 

873x400-1

Na pitanja novinara kako je izgledao njegov susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s obzirom na pogoršane odnose, Đukanović je kazao kako je večeras tema bila odnos Evropske unije i zapadnog Balkana, te da se svako potrudio da se ona pitanja koja se tiču unutrašnjosti zemalja ne iznose u prvi plan. 

- Nije dobro da bilo ko od nas daje sebi za pravo da se vraćamo u greške iz 90-ih, kada pokušavamo da sa viškom pažnje prema nacionalnim manjinama u drugim državama pokazujemo nedovoljno pažnje prema suverenitetu svake od naših država. To su greške koje smo vidjeli. Mogu biti zavodljivi pozivi sa ove ili one strane o navodnoj ugroženosti - rekao je Đukanović. 

Novi.ba/Avaz

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA