Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo 4, Sokolac 5, Bugojno i Sarajevo 8, Livno i Srebrenica 9, Gradačac, Tuzla i Zenica 10, Sanski Most i Bijeljina 11, Banja Luka, Bileća, Doboj i Zvornik 12, Bihać i Široki Brijeg 13, Grude, Mostar i Trebinje 14, Neum 17 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Po kotlinama Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 8 stupnjeva, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite