Preporučujemo: Rim sa posjetom Napulju, Tivoliju, Pompeji i Vatikanu uz agenciju Kosmopolit TA!

Aktuelno
Preporučujemo: Rim sa posjetom Napulju, Tivoliju, Pompeji i Vatikanu uz agenciju Kosmopolit TA!
-

Lacio sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika.

4

Glavni grad Italije „Vječni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vijekovima ne gubi primat evropskog i svjetskog centra umjetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva.

77

Nalazi se u centralnom dijelu zapadne obale Apeninskog poluostrva na rijeci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svjetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog posjeta ovom gradu.

bxp4axtobf58nfzi

Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum… Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu – još jedan od mnogih razloga da provjerite da li zaista svi putevi vode u Rim.

3

 

 

First minute: prvomajsko putovanje u Italiju platite po jedinstvenoj cijeni od samo 364 KM po osobi!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite