SRBIJA U ŠOKU, EVO KO JE UBIO ARKANA, CIJELO VRIJEME SE MISLILO POGREŠNO: Isplivali jezivi detalji 20 godina nakon ubistva!

Objavljeno:11.02.2020 - 18:59
A A A Times Arial

Dobrosav Gavrić (43) nije jedini pucao u Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojicu njegovih prijatelja, u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. godine, kao što je utvrđeno zvaničnim vještačenjem, kaže za „Alo!“ izvor iz srpskog pravosuđa upoznat sa slučajem.

Na licu mjesta nađene su čaure iz dva oružja, a sumnja se da je, osim Gavrića, pucao i još neko, navodi naš izvor.

Arkan

- Po zvaničnoj verziji, Arkan i dvojica njegovih prijatelja ubijeni su iz pištolja marke CZ 99, kalibar duga devetaka, ali su na mjestu zločina bile i čaure iz drugog oružja, koje nisu vještačene - navodi sagovornik „Alo!“

Zvonko Mateović, Arkanov telohranitelj, tvrdio je na suđenju da je pored Dobrosava Gavrića, koji je osuđen kao direktni izvršilac zločina, u Ražnatovića i njegove prijatelje Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47) pucao još jedan napadač, čiji identitet nikad nije otkriven.

- Tog 15. januara 2000. on je sa Arkanom, njegovom suprugom Svetlanom i njenom sestrom Lidijom došao u butik u hotelu. Puno je ljudi prilazilo komandantu. Negdje oko 17 sati začuo je pucnjeve. Skočio je sa fotelje i video kako Gavrić puca u Mandu, a ranije je već čuo dva-tri pucnja. Vidio je Gavrića da iz pištolja sa rastojanja od oko pola metra puca Mandi u glavu, a stajao je iznad žardinjere i stuba. Potom je ispalio još dva-tri metka u Garića. Garić je ustao da bježi, ali Gavrić je pucao u njega. Gavrić se okrenuo, prošao pored klavira i krenuo ka izlaznim vratima. U tom momentu Mateović je pucao i pogodio Gavrića koji se zadesio kod pulta i bio u povijenom položaju, okrenut recepciji - navedeno je u iskazu Arkanovog telohranitelja.

On je izjavio da se potom vratio u butik kod Cece i uzeo pištolj. Rekao joj je šta se desilo, pa su svi su otrčali do separea.

- Tu se pojavio muškarac, koji se legitimisao, pokazujući policijsku značku, ali je poslije nestao. Na licu mesta pokušavali su da ukažu pomoć Arkanu, Ceca mu je podizala glavu. Na licu mjesta pojavio se neki čovjek koji je rekao da je doktor i savjetovao da mu podignu noge. On, Ceca i Lidija ponijeli su Arkana ka izlaznim vratima, gdje je stajao džip interventne, ali je milicioner odbio da ga primi. Tu se pojavio čojvek koji se ponudio da preveze komandanta BMW-om. Na zadnjem sjedištu sjedila je Lidija, a on i Ceca na prednjem - izjavio je Mateović tokom procesa. 

zvonko-mateovic-01-alo-masanori-josida-1000x0

Sud nije prihvatio njegovu izjavu o drugom mjestima i pravcima u kojima je ispaljivao projektile.

Sud je poverovao nalazu balističara Milana Kunjadića i prof. dr Branimira Aleksandrića. Zaključeno je da su u Arkana i prijatelje hici ispaljeni sa istog mjesta, iz jednog istog pištolja CZ 99, kalibra devet milimetara, kao i da je pucao jedan napadač.

Novi.ba/Alo

 

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA