Uz pomoć ovih namirnica uklonite podočnjake

Moda i ljepota
Uz pomoć ovih namirnica uklonite podočnjake
Koža ispod očiju najnježnija je i najtanja, pa se na njoj najprije pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni ljekovi.

Koža ispod očiju najnježnija je i najtanja, pa se na njoj najprije pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lijekovi.

Snaga čajeva: Iako je umivanje hladnom vodom prva pomoć kod podočnjaka, kesice crnog i zelenog čaja osvježiće natečene oči, a pomažu i kriške jabuke, kao i bademi.

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rješenje na oči stavite dvije ohlađene kesice čaja i držite ih dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otoke, a biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.

Jabuka je također odlično rješenje za natečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da stoje oko deset minuta. Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti. Isto vrijedi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta.

Ako su oči jako natečene, možete upotrijebiti i umirujuće losione za oči koje treba obavezno držati u frižideru.

Bjelance

Kao prirodni face lifting služi i bjelance. On se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. U zdjeli izmiksajte nekoliko bjelanaca da se stvrdnu, zatim kistom nanesite smjesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati. A ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nježno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri.

Izvor: 24sata.hr

Izvor fotografije: saveti.rs

 

Ne propustite