KANTONALNI SUD U SARAJEVU

NAKON SKORO DVIJE GODINE OD OPTUŽNICE Danas počinje suđenje tužiocu Salihoviću

Objavljeno:28.01.2020 - 07:30
A A A Times Arial

Kantonalni sud u Sarajevu zakazao je za danas u 13 sati početak glavnog pretresa u predmetu protiv Gorana Salihovića, bivšeg državnog tužioca. 

Pretres bi trebao početi čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva KS i odbrane.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH optužilo je Salihovića u novembru 2018. godine za zloupotrebu položaja. Optužnica ga tereti da je iznad limita potrošio više od 83.000 KM predviđenih za reprezentaciju. Do okončanja postupka Salihović se nalazi pod suspenzijom, ali i dalje prima punu plaću.

No, Sud BiH donio je u januaru prošle godine odluku o prenošenju predmeta na sarajevski Općinski sud radi, kako je navedeno, osiguranja nepristrasnog i pravičnog suđenja.

Čak je Salihović na Sudu BiH negirao krivicu po optužbama Tužilaštva. Kasnije je predmet preuzeo Kantonalni sud.

Pravosnažno je smijenjen s pozicije glavnog tužioca u oktobru 2017. godine, a istraga protiv njega, koja je prije toga praćena disciplinskim postupkom, vođena je 2016. Zanimljivo je da je istraga trajala pune dvije godine prije nego što je rezultirala optužnicom.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!