DODIK PRESPAVAO Komšić i Džaferović poslali telegrame saučešća Erdoganu

Aktuelno
DODIK PRESPAVAO Komšić i Džaferović poslali telegrame saučešća Erdoganu
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu u povodu stradanja građana u zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju, saopćeno je iz Predsjedništva

''Vaša ekselencijo, iskreno suosjećamo s Vama i vašim narodom u ovim teškim trenucima. Vi, vaš narod i porodice nastradalih primite izraze najdubljeg saučešća, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u moje lično ime.

Svima vama želimo da nađete snagu i prevaziđete posljedice ove prirodne nepogode, a povrijeđenim građanima želimo brz i uspješan oporavak“, navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović također je uputio telegram saučešća predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, povodom stradanja građana u zemljotresu koji je u petak pogodio tu zemlju.    

- Poštovani predsjedniče Erdogan, s velikom tugom smo primili vijest o tragičnom zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju. U našim molitvama i mislima smo s turskim narodom. Vama, turskom narodu, a posebno porodicama stradalih, izražavam najiskrenije saučešće, a povrijeđenima želim što brži oporavak - kaže se u telegramu saučešća člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferović.

Ne propustite