BOKI 13 JAUKAO BOLESTAN NA SUĐENU, NJEGOV IZGLED ĆE VAS FRAPIRATI: "Pred malignitetom sam, ne igrajte se sa mojim životom.."

Objavljeno:23.01.2020 - 15:38
A A A Times Arial

Prvooptuženi u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski - Boki 13 požalio se danas na suđenju da je ozbiljno obolio i da u istražnom zatvoru nema uslove za liječenje, zamolivši da se više "ne igra sa njegovim životom".

Kako su prenijeli lokalni mediji, on je rekao da su za njegovo stanje potrebni posebni higijensko-dijetetski uslovi koji ne postoje u istražnom zatvoru Skoplje i istakao da više neće da ide na ispitivanja, jer već ima mnogo ljekarskih izvještaja.

screenshot-3-1000x0

foto: Printscreen

- Pedeset i pet puta sam vođen u bolnicu. Pred malignitetom sam. Molim vas ne igrajte se mojim životom, nisam eksperimetalni miš. Postoje specijalistički i supspecijalistički nalazi kako da se postupa, ali se ne postupa. Neko napiše jedno, drugi drugo, da bi na kraju tužiteljka konstatovala da sam u dobrom zdravstvenom stanju. Osjećam se diskriminisan - rekao je Boki 13 pred sudskim većem skopskog krivičnog suda.

Sud je Jovanovskom, koji često ima probleme zbog posljedica operacije podvezivanja želuca koju je uradio prije nego što je uhapšen 15. jula, do sada nekoliko puta odbio zahtev da bude pušten u kućni pritvor ili da se brani sa slobode.

Prema portalu "360 stepeni", Jovanovski je ponovo zatražio od Apelaciong suda u Skoplju da mu bude ukinut pritvor u zatvoru, o čemu bi drugostepeni sud trebalo da odlučuje danas.

0-1000x0

foto: Printscreen

Sudija u slučaju "Reket" je Jovanovskom rekla da "postupaju po njegovom zahtjevu da će biti odobreno da 4. februara izvrši interventni zahtjev".

Branilac Bokija 13, skopski advokat Saško Dukovski je rekao da Jovanovskom taj zahvat "nije primaran, kao što je primarno da boravi u posebnim higijenskim uslovima".

- Ovo je iživljavanje. Ukoliko se nešto desi mom klijentu biće mnogo krivaca i biće obuhvaćeni krivičnim prijavama - rekao je Dukovski.

U sudskom postupku "Reket", sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku suđenja, početkom decembra, priznao krivicu i nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!