U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano, u ostatku države magla ili niska naoblaka

Bosna i Hercegovina
U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano, u ostatku države magla ili niska naoblaka
.

Danas u Hercegovin i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. 

Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Stabilizacija meteoroloških uvjeta u centralnoj Bosni dovest će do rasta koncentracija zagađujućih materija u zraku, a sličan scenarij se u srijedu očekuje i u sjevernijim područjima.

Sunčano vrijeme, mjestimično s maglom, zadržat će se i u nastavku sedmice. 

Sutra u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni. 

Iste vremenske prilike očekuju se i u četvrtak i petak, s tim da na jugu temperature mogu biti stepen više. Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne, pri tome na jugu i u Krajini ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. 

Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Tokom većeg dijela dana, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju. U unutrašnjosti zemlje, problemi kod osjetljivih osoba su mogući zbog dužeg zadržavanja naoblake i pojave magle. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Ne propustite