KREĆU S HRVATSKOM

ONI SU JOŠ JEFTINIJI: Lidl dobija konkurenciju na Balkanu, ova kompanija u startu otvara više od 100 prodavnica

Objavljeno:20.01.2020 - 08:22
A A A Times Arial

Eurospin, najveći italijanski diskonter tokom ove godine započinje velike međunarodne operacije otvaranjem prvih marketa u Hrvatskoj, objavio je portal Retail Serbia.

U planu je da se u prvom talasu ekspanzije otvori najmanje 20 marketa širom zemlje, dok su dugoročni planovi da diskonter postane najveći konkurent njemačkom Lidlu otvaranjem ukupno 100 marketa širom Hrvatske.

Kompanija Eurospin ispitivala je mogućnost ulaska i na tržište Srbije, ali kako piše Retail Serbia takva odluka još nije donijeta. U narednih nekoliko mjeseci Eurospin planira da otvori i prve markete na Malti.

Eurospin S.p.A. je osnovan 1993. godine kroz grupu partnera sa dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji i trenutno posluje u Italiji i Sloveniji u kojima posjeduje više od 1.100 objekata. Maloprodajna mreža se razvija kroz pet kompanija u Italiji i jednu u Sloveniji.

Kompanija zapošljava više od 15.000 radnika a pored maloprodajne mreže posjeduje i deset distributivnih centara u Italiji i jedan u Sloveniji. U asoritmanu Eurospin diskont marketa se nalazi oko 2.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala, među kojima su i stvari za domaćinstvo.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!