DARKO ĆULUM U CENTRU PAŽNJE

ŠTA ĆE NA OVO REĆI DRAGAN MEKTIĆ: Evo šta o 'prekaljenom'kadru i budućem direktoru SIPA-e kaže Dragan Lukač

Objavljeno:20.01.2020 - 08:17
A A A Times Arial

Nakon isteka mandata bivšem direktoru Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar bezbjednosti u Vijeću ministara BiH Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora.

Radončić je objasnio da je prošlog ponedjeljka stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Perica Stanić.

- Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA - izjavio je Radončić.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je za “Glas Srpske” da očekuje da će Ćulum biti što prije izabran na čelnu poziciju u SIPA-u.

- Ćulum je najbolji izbor za direktora. Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i SIPA, a samim tim i više zajedničkih akcija u cilju bezbjednosti svih naših građana, koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou - rekao je Lukač.

Perica Stanić, nakon što je predao dužnost u SIPA, vratio se u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, gdje proteklih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma. Odlaskom Stanića agencijom SIPA je rukovodio zamjenik direktora Đuro Knežević.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!