Cinque Terre ili "Pet zemalja" pravi je talijanski dragulj kojeg treba posjetiti - očarat će vas svojim bojama i krajolikom!

Aktuelno
Cinque Terre ili "Pet zemalja" pravi je talijanski dragulj kojeg treba posjetiti - očarat će vas svojim bojama i krajolikom!
-

Cinque Terre ili "Pet zemalja" pravi je talijanski dragulj kojeg treba posjetiti. Riječ je o nacionalnom parku koji se nalazi u provinciji La Spezia, Liguria u sjevernoj Italiji, a sastoji se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Nalaze se na strmim liticama obale Toskane i idealna su destinacija za one koji žele iskusiti sve čari malih talijanskih sela.

4
Ova pitoreskna naselja svojim živopisnim bojama, prekrasnom arhitekturom i surovim pejzažem oslikavaju pravi duh Italije. Mala ribarska mjesta dio su UNESCO- ove svjetske baštine, a osvojit će vas svojim talijanskim šarmom i jednostavnim načinom življenja. “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurianske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stijenama. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. 

3

Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mjesta Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. stoljeća. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. stoljeća u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najljepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovjekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposjećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje.

2

 

Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* uz uključen prevoz, kompletnu organizaciju putovanja + GRATIS OBILAZAK BOLONJE platite 264 KM!

Ponudu pogledajte na   LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite