Kauboji melju: Hrvatska pobjedom protiv domaćina krenula po polufinale Eura!

Ostali sportovi
Kauboji melju: Hrvatska pobjedom protiv domaćina krenula po polufinale Eura!
,

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Beču domaću selekciju Austrije rezultatom 27:23 u utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva. 

Hrvati su na početku meča imali vodstvo od 3:1, ali su se domaćini brzo vratili i stigli do preokreta (3:4). Nakon toga gledali smo veliku borbu na terenu, da bi izabranici Line Červara u 15. minuti napravili seriju od 4:0 i stigli do tri gola prednosti (7:4). 

Austrijanci su u tom periodu bili skoro devet minuta bez pogotka, da bi svoj peti gol postigli tek u 20. minuti meča (8:5). Domaćini nisu imali nikakve ideje, a Hrvatska je u 23. minuti susreta imala pet golova viška (10:5). Izabranici Line Červara na odmor su otišli pri vodstvu od 13:8. 

Hrvatska je golom otvorila i drugo poluvrijeme. "Kauboji" su u nastavku susreta čuvali četiri-pet golova prednosti, da bi u 45. minuti imali šest golova viška (22:16). Izabranici Line Červara mirno su priveli meč kraju i upisali važne bodove za plasman u narednu rundu takmičenja. 

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest golova, po pet su dodali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dok su kod Austrije najbolji bili Robert Veber (Weber) s šest i Gerald Cajner (Zeiner) s četiri pogotka.

Poredak: Španija 4, Hrvatska 4, Austrija 2, Njemačka 0 (-1), Bjelorusija 0 (-1), Češka 0.

Ne propustite