KOLINDA NA RUBU SUZA, OVO SU NJENE PRVE RIJEČI NAKON PORAZA: A evo šta je poručila portivniku Milanoviću, SVI SE ZALEDILI OD ŠOKA

Region
KOLINDA NA RUBU SUZA, OVO SU NJENE PRVE RIJEČI NAKON PORAZA: A evo šta je poručila portivniku Milanoviću, SVI SE ZALEDILI OD ŠOKA
.

Novi predsjednik Republike Hrvatske postao je Zoran Milanović

Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je predsjedničke izbore, pokazalo su rezultati nakon obrađenih više od 99 posto biračkih mjesta.

Predsjednica u odlasku stigla je na binu nešto iza 21.50 sati.

“Hvala vam lijepa, drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani u domovini i svijetu”, kazala je Grabar Kitarović te zahvalila svima koji su izašli na birališta i “pokazali da im je stalo”.

kolinda

Pitali su me što ću prvo napraviti nakon izbora, prvo ću zahvaliti svojoj obitelji, suprugu, mami, tati. “Volim vas”, kazala je. Zahvalila je vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem i svim članovima i članicama. “Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku”, kazala je.

koli3

‘Pružam ruku Milanoviću’

“Poruka koju moramo izvući je da moramo biti više među ljudima i čuti naš glas. Zoran Milanović novi je predsjednik. Pružam ruku Zoranu Milanoviću da prijenos vlasti može biti civiliziran da ga uputim u što sam radila i da se nađemo i prije nego što bude službeni prijenos vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost”. Na spomen Milanovića HDZ-ovci su počeli zviždati, ali ih je Grabar Kitarović prekinula. Milanoviću je čestitala i poželjela mu svaki uspjeh.

“Ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ova je Hrvatska krvlju branjena i stvorena i neka tako i ostane”, kazala je predsjednica. “Ne vjerujte lažnim prorocima i nemojte se ideološki dijeliti, kazala je predsjednica u odlasku.

Kazala je kako se nada da ćemo početi stvarati modernu i uključivu Hrvatsku bez vrijeđanja i laži.

Ne propustite